CE SIMBOLIZEAZA CERCEII?



Stiati ca cerceii nu sunt podoabe specifice sexului feminin? Sigur ca o pereche de cercei vintage eleganti, din metale si pietre pretioase arata foarte bine in urechea fina a unei femei, insa nu trebuie sa neglijam nici aspectul masculin.
Un barbat care poarta un cercel intr-o ureche nu inseamna ca e metrosexual, pop star ori gay, ci e un barbat care-si exprima masculinitatea si puterea prin intermediul unei bijuterii pentru ureche. Asa cum alti barbati isi exprima mici parti din personalitatile lor prin intermediul amuletelor ori a lantisoarelor cu diverse medalioane masculine (oase de animale rare, pene ale unor pasari exotice, aur sau platina). Daca ati vazut filmul 300 – eroii de la Termopile – ati observat si multitudinea de bijuterii folosite de catre barbatii din imperiul persan.
Revenind la simbolul cerceilor, in randul marinarilor cercelul din ureche insemna ca acel navigator a facut inconjurul lumii sau a trecut Ecuadorul pe mare. In alte cazuri, cercelul din aur din ureche reprezenta o plata pentru trecerea in lumea de dincolo (asa cum in mitologia greaca fiecare suflet trebuia sa plateasca un ban de aur lui Charon pentru a trece in Hades, lumea mortilor). Daca un marinar isi gasea sfarsitul pe mare si ajungea la mal, cercelul de aur din ureche acoperea plata pentru o inmormantare decenta.
In zilele noastre cerceii simbolizeaza eleganta si tradeaza mici aspecte din personalitatea purtatoarei. O pereche de cercei vintage sugereaza o personalitate blanda, pasionata de eleganta lucrurilor simple si cochete, in timp ce cerceii lungi, cu diamante si metale pretioase sugereaza o personalitate puternica si dominatoare.

Tu ce tip de cercei alegi?

0 comments:

Post a Comment

 

Contact

contact@mariafelea.ro

About