CUM SE INTRETIN BIJUTERIILE VINTAGE?

cercei vintage



Pe cat sunt de frumoase si de elegante, pe atat de sensibile pot fi la lumina ori la parfum. Despre bijuteriile vintage din metale pretioase si semipretioase vorbesc.
Stiati ca lumina puternica a soarelui ori parfumul pe care-l aplicati zilnic pot deteriora, în timp, bijuteriile vintage?
O pereche de cercei din metal pretios, purtata de bunica la horele saptamanale, transmisa mamei care a purtat-o cu drag cand si-a întalnit perechea, acum e parte din mostenirea ta familiala. Imagineaza-ti prin cate schimbari de temperaturi, de lumina ori cate amprente s-au strans pe acei cercei.

 Cum trebuie întretinute bijuteriile vintage?
  
În primul rand, dupa fiecare utilizare prelungita, sterge-le cu o laveta uscata. Grasimea umana de pe degete, care se depune automat pe bijuterii, le deterioreaza în timp. Daca folosesti parfum sau/si crema de corp, aplica-le pe trup cu cel putin 30 de minute înainte de a purta bijuteriile. În cele 30 de minute se evapora alcoolul din parfum, iar uleiurile esentiale din crema (care pot distruge metalele pretioase) intra în piele.

Pastreaza-le în casete închise, captusite cu catifea sau matase, departe de razele solare. In caseta de bijuterii temperatura ramane constanta, iar compozitia accesoriilor vintage nu sufera modificari bruste.
Daca ai bijuterii cu coral, e important sa ai grija sa nu ajunga în contact cu apa.

Sfat: daca vei depozita bijuteriile în caseta în timpul somnului, acestea vor avea o viata lunga si îndelungata.



0 comments:

Post a Comment

 

Contact

contact@mariafelea.ro

About